Hnutí Na vlastních nohou - Stonožka


Přejdi na obsah

Aktuality do roku 2020

Aktuality

Pro zvětšení klikni na vybrané foto !!!



  • 15. ZŠ v Plzni se snažila splnit seniorům v domově důchodců v rámci projektu Ježíšek 2020, který pořádala plzeňská Domovinka, vánoční přání několika dědečkům a babičkám. Věříme, že jim udělali udělali alespoň trochu radosti.



  • Těsně před svátky skončil projekt Základní školy Na Výsluní v Uherském Brodě. Cílem bylo získat prostředky na pomoc hendikepovaným dětem ze spolku Kamarádi v Uherském Brodě. Pro podrobnosti klikni zde.


  • V pondělí 26. října 2020 byla otevřena v mázhauzu plzeňské radnice výstava k 30. výročí založení hnutí Na vlastních nohou - Stonožka, která se koná pod záštitou náčelníka GŠ AČR armádního generála Aleše Opaty, J. Em. Dominika kardinála Duky a primátora města Plzně Martina Baxy. Výstava je připravena ve spolupráci s Českými centry v zahraničí. Pro podrobnosti klikni zde.














  • Žáci ze ZUŠ Postoloprty odeslali 14. září 2020 na konto Stonožky částku 7 990,- Kč. V době jarní karantény učitelé a rodiče šili roušky a jejich prodejem přispěli na konto hnutí. Začátkem školního roku uspořádalaa ZUŠ setkání "U nás na dvorku", kdy rodiče se svými dětmi měli možnost se seznámit s nabídkami činnosti jednotlivých oborů ZUŠ. Při této příležitosti jsme uskutečnili prodej pro Stonožku. Přejeme si, aby tento školní rok proběhl úspěšně a ve zdraví všech.

Dagmar Bartošová



  • V závěru roku 2019 se žáci ZŠ Závodu míru v Pardubicích rozloučili se svými plyšovými mazlíčky a poskytli je pro účely hnutí Na vlastních nohou - Stonožka, které pomáhá dětem v ČR a ve spolupráci s Armádou České republiky i dětem v zahraničí. Plyšové hračky, především plyšová zvířátka, potěší děti v Africe, ale protože se plyšáků sešlo nečekané množství, byly předány také Záchranné službě nemocnice v Chrudimi, dětskému středisku v Pardubicích a Dětskému centru Veská. Všem žákům, kteří darovali svoji hračku, patří od obdarovaných velký dík.



  • V neděli 26. dubna 2020 oslavil vzácný patron Stonožky J. Em. Dominik kardinál Duka OP své narozeniny. Dovolte, abychom mu jménem všech stonožkových dětí, pedagogů a přátel Stonožky k tomuto významnému dni upřímně blahopřáli.


  • V letošním roce 2020 by měla pomoc hnutí směřovat k dětem s mozkovou obrnou. O tomto projektu stonožkových dětí byl uveřejněn článek v časopise Fakultní nemocnice v Plzni - klikni zde.


  • Paní Běla a "stonožkový generál" genmjr. Josef Šíba v. v. posílají u příležitosti 20. výročí spolupráce Stonožky a Armády ČR všem stonožkovým dětem, spolupracovníkům a příznivcům následující dopis - klikni zde.


  • V galerii Paletka v Plzni jsou až do konce března vystaveny práce z výtvarné soutěže "Heraldická zvířata očima dětí", kterou pořádala Stonožka s pražskou Zoo. Přijďte se podívat !!!



  • ZŠ Emila Zátopka v Kopřivnici zaslala na konto Stonožky 7 000,- Kč z prodeje keramiky a vonočních dekorací.






Zpět na obsah | Zpět na hlavní nabídku